Praktijknieuws

 • Geachte heer/mevrouw,

  De Corona pandemie legt een grote druk op de zorg, en dus ook op ons als huisartsenpraktijk. We begrijpen uiteraard de onrust die er heerst en we willen u zo goed mogelijk informeren. Door middel van deze mail informeren wij u hoe wij als praktijk voorlopig te werk moeten gaan. Die maatregelen worden genomen om verspreiding van het virus te verminderen door het beperken van contacten die niet nodig zijn.

  Dit houdt in dat reguliere (geen spoed) spreekuren vervallen. Het kan dus zijn dat u wordt gebeld om de afspraak af te zeggen. Afspraken bij de praktijkondersteuner vervallen hoe dan ook, zeker omdat dit patiënten zijn die over het algemeen in een meer ‘kwetsbare groep’ vallen.

  Belt u ons alstublieft niet met algemene vragen over Corona als u zelf geen klachten heeft! Hiervoor kunt u terecht op de website van Thuisarts.nl of van het RIVM. Ook is het landelijk publieksnummer hiervoor ingesteld, 0800-1351.

  We merken dat veel mensen behoefte hebben om te weten of hun klachten wel of niet veroorzaakt worden door het Corona virus. Heeft u klachten die passen bij het Coronavirus, dan is het belangrijk te weten dat er NIET meer wordt getest door de GGD. Alleen als iemand zodanig ziek is dat een opname in het ziekenhuis noodzakelijk is wordt er een test afgenomen. Bij milde klachten hoeft u sowieso ook geen contact op te nemen met ons. Het advies is om (ook bij ‘gewone verkoudheid’ uit te zieken en contacten te vermijden totdat er 24 uur geen klachten meer zijn. Denkt u ziek te zijn door het Coronavirus dan wordt u ook NIET zomaar door de huisarts bezocht!!! Tenzij wij uiteraard bepalen dat beoordeling medisch noodzakelijk is. Er is een groot tekort aan beschermende materialen, en dat moeten we bewaren voor situaties waarin dit echt noodzakelijk is.
  Alleen als u benauwd of ernstig ziek bent moet u uiteraard contact met ons opnemen. In die gevallen zal de huisarts beoordelen wat voor maatregel er genomen wordt.

  Uiteraard kunnen mensen ook nog ziek zijn of klachten hebben die niets met het Corona virus te maken hebben. Natuurlijk blijven we deze zorg zo goed mogelijk leveren. Heeft u urgente medische klachten (anders dan luchtwegklachten!) dan wordt u gewoon door de huisarts gezien. Wij willen dan wel dat iemand als dat haalbaar is alléén naar binnen komt. Eventuele begeleiders worden gevraagd buiten (in de auto) te wachten. U hoeft zich ook niet te melden bij de assistente. Houdt ook afstand van andere patiënten in de wachtkamer. U kunt ook buiten wachten en de assistente zal u aangeven wanneer u naar binnen kunt komen.

  U kunt daarnaast ook gebruik maken van E-consulten. Via de website of MGN kunt u uw vraag aan de huisarts stellen.

  We hopen op uw begrip dat we de zorg voorlopig op een andere manier moeten leveren! Met elkaar doen we er alles aan om deze periode zo goed mogelijk door te komen!
  Op onze website zullen wij u ook op de hoogte houden.

  Vriendelijke groet,

  Huisartsenpraktijk Broek